YOURI SNOEPT IN DYING SECONDS PUNT VOOR AUDACIA TEGEN S.C. ELSHOUT: 2-2

Datum

7 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Was vorige week Elshout, in de “dubbel” tegen Audacia, nog min of meer de terechte winnaar, dit keer was er geen twijfel over het terechte gelijke spel dat Audacia uit het verre en voor sommige Moergestelnaren (te) moeilijk vindbare  Elshoutveld mee terugbracht. Slechts een handjevol Moergestelnaren vormden namelijk afgelopen zondag een erg meelevende harde kern:  zij hield tot het laatste fluitsignaal vertrouwen in hun ploeg.

Voor de wedstrijd was er al sprake van een waren “sokkenoorlog” en Audacia speelde dan ook in flatteuze sokken met twee horizontale blauwe strepen om voldoende onderscheidend te zijn van hun tegenstanders. Ook nog moest vrij snel Bram als keeper invallen. Niet alleen kleedde de oranje outfit hem goed af, hij verrichtte bijna meteen een cruciale redding door de bal met zijn voeten uit het doel te houden. Is Elshout al een omnivereniging, Bram bewees weer dat we bij Audacia een aantal omni-atleten in het elftal hebben die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn. De genoemde redding van Bram was bij de stand 1-0, dus van het grootste belang. Want net voor de rust kon Alex zo op Isakachtige wijze een penalty benutten en konden we de toch al goed uitgekiende tactiek in de rust verder verfijnen. Maar eerst werd het door een uitgekiende boogbal , over onze uitstormende Bram heen, nog 2-1.

Erik Jans, onze ruwe diamant, werd ingebracht en dat zorgde voor een frisse opkikker van ons aanvalsspel. S.C. Elshout ging in de loop van de wedstrijd steeds meer tijd nemen: de scheids voelde dat goed aan en dat was in het voordeel van Audacia: Youri knalde in de 94
e minuut keihard de dik verdiende gelijkmaker binnen. Nu deze week weer een dubbel. Zowel donderdag (18.30 uur tegen Nevelo) als zondag (14.30 uur tegen Viola) een thuiswedstrijd!