AUDACIA MOKERT IN DE TWEEDE HELFT WSJ: 1-5

Datum

24 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Uit het in Tilburg wat afgelegen Sportpark ’t Kraaienbos werd door Audacia verdiend de volle winst meegenomen. In de eerste helft hield keeper Joep ons op de been door een handvol hele fraaie reddingen. De aanmoediging “Joep in oranje” zou zeker op zijn plaats zijn geweest door zijn ditogekleurde outfit en het was ook echt vooral zijn verdienste dat het bij de rust 0-2 voor Audacia stond.

Koen opende, door een droge knal, de tot dan wat stugge WSJ-defensie. Ward zorgde voor nummer twee en zoals al opgemerkt ranselde Joep menig potentiele tegentreffer uit ons doel.  Hij moest het trouwens wel bekopen met een enkelblessure en kon de tweede helft niet terugkeren. In de rust was er overigens een bijzonder moment: clubicoon Hans de Brouwer kon de vreugde over zijn 50-jarige huwelijkstrouw even delen met die van de 37-jarige WSJ-voorzitterstrouw van Huub Melis. Maar liefst 70 jaar lid van WSJ en ondertussen de status van Lid van Verdienste: volgens de KNVB hoogst uitzonderlijke staat van dienst!  Twee mastodonten dus die tientallen jaren lang hun volle energie in hun club stopten en nog steeds van groot belang zijn.

Nog maar net bekomen van deze wat onverwachte ontmoeting scoorde WSJ, op dat moment zeker verdiend, 1-2. Toen was het vuur k bij de ook hier en daar wat te dikbuikige tegenstanders wel gedoofd. Audacia liep wegen scoorde erop los:  eerst knikte Tim na een prima corner van Bram de bal binnen. Daarna zette Jannes eerst zijn snelheid om in een treffer en daarna in een pass die door de altijd actieve Ward tot de 1-5 werd gepromoveerd. Ondanks de nederlaag een compliment voor WSJ: in de competitie tot nu toe slechts 1 punt weggesnoept (bij Oisterwijk) maar ze bleven correct spelen. Ook onderling bleven zij elkaar positief benaderen. Mooi om dat te zien, maar zeker door hun terugval in de tweede helft, zat er voor hen wederom geen wedstrijdpunt in!