AUDACIA HOUDT HET BIJ VOETBALLEN TEGEN WSJ EN WINT MET 3-0

Datum

19 januari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Samengevat ging het afgelopen ZATERDAGmiddag (eerder gespeeld vanwege Willem II-NAC) over korte lontjes, veel aanknopingspunten en weinig lichtpuntjes. Veel nutteloze dialogen en een strenge, de voordeelregel consequent negerende, scheids leverde veel weinig vruchtbare discussie tussen RKTSVWSJ en de scheids waar de Audacia-spelers zich heel verstandig maar dan ook helemaal buiten hielden. Dit laatste is erg knap te noemen en leverde dan ook geen (gele of rode) kaarten op. Het leverde de verontwaardigde Tilburgers overigens 2 rode en  daarboven op nog eens minimaal een trio gele kaarten op. Een uit het veld gestuurde speler onderzocht overigens het telvermogen van de scheids door stiekem terug  te keren, maar na een vijftal minuten werd hij toch “uitgeteld” en moest definitief het veld ruimen. Heet van de naald sprak uw verslaggever nog de juist uit het veld gestuurde tegenstander die zijn perspectief-overigens weer is alle rust en zelfs quasi-professioneel-toelichtte met: “Ik weet dat jullie ons tuig vinden, maar hoe de scheids vandaag fluit kan echt niet”.

Willibrord en Sint Jozef (handig afgekort tot WSJ en zijnde de patroonheiligen van de parochies Loven en Besterd), moeten zich in hun graf hebben omgedraaid doordat zij zagen hoe WSJ na de rust op zich wat beter manifesteerde maar toch vanwege de eerder genoemde dialoog zichzelf ombracht. Alex en Ward scoorden voor de rust en ver na de rust maakte
Jur, na nog een gemiste penalty voor Audacia, er 3-0 van.

Tot verrassing van velen blies de scheidsrechter na 85 minuten af terwijl de reglementen voorschrijven dat pas na  2x45 minuten de wedstrijd ontsloten mag worden. Gelukkig meldde de scheidsrechter in een interview direct na de wedstrijd tegen uw verslaggever dat er toch echt geen sprake was van het staken van de wedstrijd maar dat 3-0 als eindstand genoteerd zou worden. Op zich kunnen alle partijen daar waarschijnlijk vrede mee hebben, misschien zelfs de KNVB.  De scheids zelf was na alle Tilburgse onvrede dan ook zichtbaar uitgefloten. Al met al werd geen van de toeschouwers blij van het spel- en fluitniveau en trotseerden zij knap de friskoude wind.

Wat waren lichtpuntjes: een belangrijke save van Joep, de nummer 5 van Audacia (redactie: het betreft hier Youri) die, volgens een oplettende toeschouwer,  “van de tien keer dat ie er in gaot heet ie em negen keer”, de wat op Puskas lijkende nummer 10 van de tegenstander die door enkele moves nostalgische gevoelens opriep en hun in een fluorescentiepakje getooide doelman waarvoor uiteindelijk driemaal het licht uitging. Wat fitheid en BMI betreft was Audacia echter echt in het voordeel en al met al gingen zij aan de haal met een verdiende overwinning, die smaakt naar een vervolg op de huidige zegereeks.