Facebook Toestaan Niet toestaan

Goirlese geiten trekken aan kortste eind: 2-5 verdiende winst van GSBW tegen AUDACIA

Onbekend

Audacia begon nog zo goed. Mooie combi-aanval bracht Jur in scoringspositie en hij bedacht zich geen moment: 1-0. Een beetje meeval had ons bij een volgende aanval nog bijna op 2-0 gezet, maar toen kantelde de wedstrijd en liep GSBW regelmatig uit naar 1-3. Het was niet onverdiend en het was bij de rust ook precies al de stand die een speler van de tegenstander deze week in Brabants Dagblad als eindstand nog voorspeld had.

Diezelfde speler schatte Audacia nog als fysiek sterker in en dat konden we dan weer net waarnemen. Hij had er wel in zoverre gelijk in dat de tweede helft eigenlijk niet meer gespeeld hoefde te worden. Na Jur scoorde de overal aanwezige en uitblinkende Jannes nog een keer, maar uiteindelijk ging ook de tweede helft met 1-2 verloren. Naar het einde toe ontstond er wel meer voetbal-en dat is uiteindelijk toch de bedoeling-in ons team. Tim waagde zich wat meer naar voeren en  de kwam er meer energie in ons spel. Jammer wel dat de enige Goirlenaar in ons team werd gewisseld zodat we de stelling “Gool, daor komt gin goei geet vandaon!” niet ten volle konden evalueren.

Wat we wel kunnen en zouden moeten evalueren is dat we er nog te weinig in slagen om de te incidenteel zichtbare acties en aanvallen te maken tot iets wat structureler oogt en wat dan tot resultaten zou moeten leiden. Vanmiddag was het genieten voor de toeschouwers te veel een zoektocht: wel was er een fantastische vrijeschopvariant die door Gijs geschoten keihard op de paal belandde. Het verdiende een doelpunt evenals de tomeloze inzet van jongens als bijvoorbeeld Jannes die werkelijk overal aanwezig het diepste respect afdwong. Er zijn dus aanknopingspunten…………