28 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 28 oktober stond de competitiewedstrijd tegen SV Reeshof op het programma.

Vorig seizoen leverde dat 2x een nederlaag op en aan het einde van het seizoen mocht Reeshof aantreden in de nacompetitie voor promotie.

Tot nu toe een wisselvallig seizoen voor onze tegenstander; verlies tegen Gudok, GSBW en Nevelo, maar ook een knappe overwinning op Jong Brabant en een overwinning in de laatste fase tegen WSJ vorige week.

Audacia trad aan zonder de geblesseerden Sjosh op ’t Hoog, Youri van Vechel en Gijs Outmayer.

We starten fel en op een positieve manier aggresief. Vooruit druk, aansluiting van achteruit en op die manier zoveel mogelijk het spel van Reeshof te ontregelen.

Dat resulteerde al in de 2e minuut in een grote kans voor Alex Aarts. Alex werd over rechts weggestuurd, kwam naar binnen toe en had de keuze tussen zelf schieten en een pass naar de tweede paal waar Jannes Klijsen klaar stond.

Het werd echter het eerste en de keeper pareerde het schot van Alex in de korte hoek. Een duidelijk signaal richting de tegenstander van vandaag.

Enkele minuten later kans nummer 2 voor de gasten uit Moergestel. Ditmaal was het de vervanger voor Gijs Outmayer, Ward Ketelaars die in de ‘16’ werd gevonden. Zijn schot uit de draai werd makkelijk gevangen door wederom de sluitpost van Reeshof.

Hetzelfde scenario als vorig seizoen diende zich aan. Ook toen kregen we 3 grote kansen in het eerste kwartier en was het uiteindelijk Reeshof die onverdiend op een voorsprong kwam.

In de 13e minuut was het doemscenario al daar. De centrale middenvelder van Reeshof kreeg teveel ruimte om van een meter of 18 te schieten op doel.

Mede vanwege het kunstgras schatte Joep de bal verkeerd in waardoor hij een rebound weg gaf. Zoals wel vaker reageerden de aanvallers van Reeshof sneller dan onze verdedigers en Koen van de Otterlo schoof de bal in het lege doel; 1-0.

Onze mannen rechtten hun rug en gingen al snel weer op zoek naar de verdiende gelijkmaker, echter schoten van Jannes en opnieuw Alex troffen geen doel.

De wedstrijd werd steeds meer open en het werd wel steeds duidelijker dat de wil om te winnen vele malen meer aanwezig was dan in de afgelopen 2 wedstrijden. Jur Janssen kreeg een gele kaart na een pittige overtreding en Jan van Gestel was als vanouds aan het zagen.

Voor Reeshof kwam er nog 1 goede mogelijkheid, maar Nick van Ewijk zette op tijd een sliding in om de bal in het eigen strafschopgebied te onderscheppen.

Qua kansen verhouding een dikke voorsprong voor Audacia, echter het scorebord gaf een 1-0 aan voor de thuisploeg.

Waar de wedstrijden tegen Gudok en Were Di eigenlijk met de rust al gespeeld waren met een 1-3 ruststand, was er nu nog genoeg mogelijk.

Echter alle goede plannen voor de tweede helft konden binnen 2 minuten de kast in. Reeshof begon sterk aan de tweede helft wat al snel resulteerde in een hoekschop. Deze werd snel en kort genomen waardoor Bram Swinkels uit moest stappen richting de bal en zijn directe tegenstander vrij kwam te staan en makkelijk weg wist te draaien om de bal vervolgens de verre hoek in te krullen: 2-0 en we konden volop in de achtervolging.

Zonder veel kansen van beide kanten was het in de 74e minuut gedaan. Audacia kreeg wederom de bal niet weggewerkt en een zacht boogballetje verdween over Joep in het doel; een geflatteerde 3-0 was het resultaat.

Met Lars op ’t Hoog voor Jur Janssen in de plaats en een omschakeling naar een ander systeem bracht opportunisme bij onze ploeg. De lange bal werd meer gehanteerd in de hoop dat Lars de bal kon verlengen. Binnen enkele minuten leverde dit een doelpunt op.

Lars kopte de bal door en Ward Ketelaars kon 1 op 1 met de keeper de 3-1 binnen schuiven. De laatste 20 minuten hebben we er nog alles aan gedaan om de aansluiting te vinden, maar een vrije trap van Bram via de keeper op de lat en een rebound van de keeper (niet aan Tim besteedt) leverde geen goal meer op.

Een onnodige en geflatteerde nederlaag maar wel 1 met perspectief. Als we dezelfde instelling hebben in de komende weken en dan combineren met voetbal, dan moeten de punten gaan komen.

Ondanks de (iets te grote) nederlagen zijn er voldoende aanknopingspunten om wel een resultaat te halen.

Opstelling Audacia: Joep Hoffmans, Bram Swinkels, Hein de Kort, Tim van Kerkoerle, Jan van Gestel (Koen Schollen), Nick van Ewijk (Maikel Nouwens), Stijn Heslenfeld, Jur Janssen (Lars op ’t Hoog), Jannes Klijsen, Alex Aarts

Bank: Marc Schepens