Gilzerbaan 251
5032VD
TILBURG
tel. 013-4675645

Zes wedstrijden voor het einde ligt de titelstrijd nog helemaal open. De nrs 1 en 2 ontlopen elkaar niks in doelsaldo, maar wij staan nog steeds 3 punten voor op onze enige concurrent SVSSS. De strijd zal tot de laatste dag spannend blijven, omdat dan de wedstrijd SVSSS-Audacia nog op het programma staat. Beide teams hopen natuurlijk nog op een voortijdige misstap van de ander.

Wij mochten deze zondag op bezoek bij Sarto 13, op dat moment de nr 5 in de ranglijst, terwijl op een ander veld SVSSS tegen Sarto 15 mocht aantreden, de nr 4.
Ondanks dat we erg benieuwd waren naar het scoreverloop op het andere veld, moesten we natuurlijk eerst onze eigen wedstrijd winnen.

Op het achterste kunstgras veld mochten we deze klus proberen te klaren en waar tegenwoordig kunstgrasvelden van een hoge kwaliteit zijn, was dit kunstgrasveld alles behalve nieuw.

We begonnen de wedstrijd in onze vertrouwde 4-4-2 opstelling en waren we vrij veel op de helft van de tegenstander te vinden. We probeerde al combinerend de weg naar de goal te vinden, maar was dit vaak door het midden, terwijl de ruimtes  aan de zijkant erg groot waren. Deze weg werd alleen niet vaak gekozen. Sarto had in ieder geval duidelijk de keus gemaakt om vroeg al druk te zetten om zo onze opbouw te verstoren en ons te dwingen (soms te) snelle beslissingen te nemen. Hierdoor was het spel met vlagen wat rommelig.

Na ongeveer 15 minuten wist Tim zich met een lichaamsschijnbeweging zelf vrij te spelen en kon zo door het midden tot op 20 meter van goal door dribbelen, om op het laatste moment Alex aan te spelen die de bal in de verre hoek schoot 0-1. Een vroege voorsprong is altijd fijn en werkt soms bevrijdend, maar het spel bleef toch moeizaam. Gelukkig hebben we een aantal spelers die toch vanuit het niks gevaarlijk kunnen worden en kunnen we altijd terugvallen op onze verdediging, met die wetenschap kunnen we in een wedstrijd rustig onze kansen afwachten. Niet veel later lag de 0-2 ook in het net, want vanaf de linkerkant legde Ruud de bal perfect op het hoofd van Tim die de keeper van korte afstand kansloos liet. Een half uur gespeeld en 0-2, geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar na een kleine onoplettendheid in onze verdediging rolde toch in 1x de 1-2 in de verre hoek. En met die score gingen we rusten.

Met een kleine omzetting in de opstelling probeerde we de tweede helft een mannetje extra op het middenveld te krijgen, want daar kwamen we toch elke keer net een metertje te kort. Ondanks dat we met wat meer risico gingen spelen en vaker 1 op 1 achterin stonden, wisten we in de 2e helft toch meer druk naar voren te krijgen en lieten we Sarto niet echt meer voetballend eruit komen. Af en toe werden ze wel gevaarlijk met een lange bal, maar echt grote kansen hebben we niet weggegeven. De beste kansen waren voor Audacia. En uiteindelijk wist Tim de bevrijdende 1-3 te maken, wederom met het hoofd. De score had met wat geluk hoger uit kunnen vallen, maar de drie punten waren het belangrijkste. Met nog 6 wedstrijden te gaan, waarvan 5 thuiswedstrijden, is de strijd om de titel in volle gang.