Molenstraat 4
5066XH
MOERGESTEL
tel. 013-7852653

Voetbal is bijzaak. Ook deze wedstrijd (zie foto) hebben wij stil gestaan bij het overlijden van ons erelid Harrie Beerens. Namens iedereen van Audacia 7 wensen wij de familie en vrienden veel sterkte met dit enorme verlies.

Op het altijd uitstekend bespeelbare veld 2 van Audacia was het om 10:00 uur zover, de wedstrijd Audacia 7 – Hilvaria 9. De winnaar van deze wedstrijd zou een mooie stap maken om de subtop te bestormen, dus de spanning was voelbaar. Na een uiterst professionele warming-up ging de bal, onder leiding van scheidsrechter Frank van Esch, dan toch echt rollen.

Audacia schoot uit de startblokken en stond binnen 30 minuten al met 3-0 voor. Onder meer Michael en Jordywaren trefzeker. Dit was het begin van het einde voor Hilvaria. Voor de rust floot de scheidsrechter af met een 3-0 ruststand.

Ook na de rust hanteerde Audacia hetzelfde moordende tempo en na een aantal flitsende aanvallen liep de score al snel op. Nagenoeg elke kans was prijs.

Helaas sloeg vervolgens net voor het einde van de wedstrijd het noodlot toe; de spits van Hilvaria kreeg in buitenspelpositie per ongeluk de bal tegen zijn hoofd en maakte een tegentreffer. Onze invalkeeper Joep Ketelaars, die wij allemaal kennen als een extreem gemotiveerd sportman, moest helaas de heilige nulloslaten. Zo zie je maar dat ook de meest scherpe vlagger van Audacia, Stephan v/d Heuvel, ook wel eens verloren raakt in het moordende tempo van een wedstrijd.

De ploeg heeft daarna de rug gerecht en is uiteindelijk doorgestoten naar maar liefst 10-1. De doelpuntenmakers waren Michael (3), Jordy (3), Floris,Werner, Niels en Dirk. Volgens velen was de goal van Dirk een eigen doelpunt van Hilvaria, maar wie schrijft die blijft. Dus hij komt in de boeken voor Dirk! Al met al een mooie zondagochtend in Moergestel.

Ten slotte willen wij Kees Jansen in het zonnetje zetten, voor het missen van een drietal open kansen! Maar ook eentje in de kruising, helaas in het pupillendoel naast het veld. Maar zo zie je maar dat de donderdagavond-training zijn vruchten begint af te werpen.