Wat een spanning ! Na 9 wedstrijden relatief makkelijk te hebben gewonnen, kwam vandaag onze grote concurrent voor de titel, SVSOS uit de Biest houtakker op visite.

Allebei waren we nog ongeslagen in de competitie. Winst zou dus betekenen, dat we de allerbeste waren.

 

Het was al de hele week spannend of de wedstrijd wel door zou gaan. De hele week werden de velden afgekeurd vanwege de sneeuw en regen. Maar gelukkig waren vrijdag de weergoden ons goed gezind. De velden konden opdrogen, en veld 4 werd vrij gegeven om het kampioenschap te spelen. 

 

Na het voorprogramma van de J013-2, met de broertjes van onze spelers, kon de JO15-3 om half 12 het veld betreden. Dit jaar zonder vuurwerk en spektakel, want eigenlijk waren de spelers nog niet zo zeker van hun zaak. Maar dit veranderde gelukkig snel.

Want al na 10 minuten spelen, mocht Audacia het eerste doelpunt noteren. Daan speelde een bal richting de goal. De bal werd door hem niet goed geraakt, dus er werd niet veel van verwacht. Maar de keeper van SVSOS bleek nog niet goed wakker, want onhandig liet hij de bal door zijn handen glippen, over de lijn. Het feest kon beginnen.

5 minuten later, werden er door Bietse mannen weer fouten gemaakt. Daan gaf een mooi pass naar de goal, met de bedoeling dat onze spits deze over de lijn zou schieten. Maar SVSOS deed dit graag zelf voor ons. Gevolg 2-0. De Biest leek een beetje van slag.

Pas na ongeveer 20 minuten werd het weer spannend. De spelers van SVSOS waren bekomen van de schrik en gingen weer aanvallen. En dit had succes want het werd zomaar 2-1. Er waren veel kansen aan de verkeerde kant van het veld, we snakten naar de rust. Deze kwam gelukkig toch nog snel.

 

De rust werd goed gebruikt. In de kleedkamer werd Audacia verteld, dat ze goed bezig waren, maar dat ze meer strijd moesten tonen. Want we konden ze echt wel aan. Onder aanmoediging van de tientallen supporters kwamen onze mannen en dame na 10 minuten het veld weer op. Dit moest gaan lukken !

Maar helaas volgde al snel een vrije trap voor SVSOS. De bal was nog ver van de goal, maar er werd toch vakkundig een muurtje aangelegd om de bal uit de goal te houden. Maar SVSOS stond niet voor niks ook hoog in de competitie. Op een prachtige manier belandde de bal links boven in de Goal. Even waren we kansloos. 2-2

SVSOS dacht nu verder te gaan voor de winst. Maar wij hadden onze keeper Chris nog. Een paar keer volgde een mooie redding, waardoor achterstand werd voorkomen. Dit zorgde voor zelfverzekerdheid en strijd bij Audacia. Er werd fel gestreden om de bal, lukt het de één niet, dan kwam de ander wel helpen. Soms werd de strijd iets te hard. Bram moest helaas de eerste gele kaart van het seizoen accepteren en 10 minuten lang stonden we met 10 spelers.

Maar dit mocht niet deren. Bas, onze goaltjes dief, vond het tijd om ook weer eens te laten zien aan het publiek waar hij goed in is. Hij zorgde voor een mooie 3-2 en niet veel later tikte hij ook de 4-2 in. De spanning viel weg. Maar we waren nog niet klaar. Na een wissel mocht Maarten er weer in om te laten zien, waar hij goed in is. Zijn mooie kopbal zorgde voor de laatste goal van dit seizoen. 5-2 voor Audacia.

 

Helaas regende het ondertussen pijpenstelen en hadden de spelers niet meer zo’n zin om lang op het veld te blijven. Maar de champagne van de sponsor en de felicitaties van het vele publiek langs de lijn ontbraken zeker niet. Een half uur later volgde nog een mooie huldiging door Monique Linkels in kantine.

 

Dirk, Job, Bram, Sandra, Maarten, Chris, Willem, Niels, Thomas, Nilles, Daan en Bas jullie hebben het weer super gedaan dit jaar. Voor het derde jaar op rij kampioen !!!