Wegens het missen van 5 basisspelers trad Audacia in een samenstelling aan zoals nog nooit eerder gespeeld is.

Harm Ketelaars, Bram Swinkels, Youri van Veghel en Erik Jans waren geschorst, daarnaast ontbraken Gijs Doornenbal en Alex Aarts wegens blessures in de wedstrijdselectie.

Zoveel spelers missen biedt echter kansen en mogelijkheden voor andere spelers.

 

Op een zwaar te bespelen veld, met zo nu en dan een gure wind begonnen onze mannen goed aan de wedstrijd. De eerste kans viel al in de 2e minuut te noteren:

Ward brak door over de linkerkant en zijn voorzet met links belandde bij Jannes in het strafschopgebied alleen de Moerse verdediger zat er net iets te kort bij waardoor de eerste kans van de wedstrijd verloren ging.

Al vrij snel nam Blauw Wit de overhand qua veldspel en balbezit. Door zeer compact te spelen en ‘laag’ te gaan staan bij balbezit van ons, probeerden ze er snel uit te komen zodra wij balverlies leiden op hun helft.

Middels de snelle buitenspelers was dit met regelmaat bijna succesvol, echter de zeer goed spelende Hein de Kort zat er telkens tussen.

Andersom maakte Blauw Wit in de aanvallende omschakeling van onze kant heel veel kleine overtredingen. Duwtjes in de rug, klein tikje van achter, dat soort kleine overtredingen. Niet zwaar genoeg voor een kaart, echter wel zeer effectief waardoor wij amper aanvallend in het stuk voor kwamen.

Het was Blauw Wit dan ook die de eerste goal van de wedstrijd aantekende. Een overtreding centraal op het veld gaf Blauw Wit de mogelijkheid om aan te leggen voor een schot op doel. De vrije trap werd niet goed verwerkt waardoor de bal ietwat rechts van het strafschopgebied kwam.

Met een nette boog werd de bal in de verre hoek over Joep gekruld door Klaassen; 1-0 na 20 minuten spelen.

 

En Blauw Wit bleef doordrukken. Amper 5 minuten na de openingsgoal was de eerste gele kaart voor de man die zijn rentree maakte in het eerste: Sjosh op ’t Hoog. Een verkeerde inschatting zorgde ervoor dat Sjosh te laat bij de bal was waardoor de tegenstander tegen de grond aan ging.

Een vrije trap aan onze linkerkant was het gevaarlijke gevolg. De bal werd hoog in het strafschopgebied gegooid en Joep kwam luid roepend zijn kooi uit. De spits kwam echter tussen Joep en de bal in en kopte de bal in het lege doel: 2-0.

Het laatste kwartier van de eerste helft was voor de mannen in het geel-blauw. Een vrije trap van Hein bracht de bal bij de geheel vrijstaande Ward Ketelaars, echter had hij niet door hoeveel tijd hij had. Geheel vrijstaand werd de bal uiteindelijk ontfutseld waardoor de kans verloren ging.

De grootste kans van de eerste helft was voor Pim Vermeer. Een hele mooie uitgespeelde aanval kwam bij Pim terecht op ongeveer 6 meter van het doel vandaan. Helaas kwam Pim niet helemaal uit met zijn stappen waardoor de bal via de paal weer het strafschopgebied uitvloog.

2-0 achter met de rust waarbij het betere van het spel voor onze gastheren was, maar waarin we desalniettemin wel een aantal goede kansen hebben gekregen.

 

Doordat de tegenstander eigenlijk veelvuldig via het centrale duo aan het opbouwen was en we op het middenveld een mannetje tekort kwamen, hebben we in de rust een tactische omzetting gedaan. Het vertrouwde 1-4-3-3 werd ingewisseld voor 1-4-4-2 waarbij Pim en Ward de opdracht kregen om vanuit de centrale verdedigers te gaan spelen om zo de opbouw te belemmeren. Stan moest helaas geblesseerd achter blijven in de kleedkamer en werd verdienstelijk vervangen voor Maikel Nouwens die op een voor hem onbekende positie op rechtshalf gezet werd met de taak om op tijd te kantelen in de richting van de bal, en bij een opbouw vanuit hun linkerkant de opkomende back op te pakken. Jannes zakte een linie en kreeg een vrije rol vanaf de linkerkant.

Vanaf de eerste minuut na rust zette Audacia op deze wijze de tegenstander vast. Blauw Wit had eigenlijk geen antwoord op de wijziging die plaats had gevonden en zodoende kwamen wij meer en meer in het spel.

Een aantal kleine kansen waren het gevolg waaronder een schietkans van Ward in de korte hoek waarbij terugleggen misschien een betere optie was.

Na amper 15 minuten spelen kwam de meer dan verdiende aansluitingstreffer. Uitblinkers van de tweede helft, Jannes Klijsen en Ward Ketelaars, waren de uitvoerders van een mooi doelpunt. Een vrije trap links op het veld werd indraaiend door Jannes genomen. Ward werd totaal niet op waarde geschat en geheel vrijstaand mocht hij de bal fraai tegendraads inkoppen; 2-1 met nog meer dan genoeg tijd op de klok. Audacia nam geen genoegen met slechts de 2-1 en ging steeds nadrukkelijker druk vooruit spelen. Hierdoor ontstonden wel een aantal goede kansen voor Blauw Wit om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een grote kans voor de fysiek sterke spits verdween langs de verkeerde kant van de paal. Hij werd in de ‘16’ ingespeeld en uit de draai schoot hij de bal op doel waarbij Joep kansloos leek. Gelukkig dus voor de onzen verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Niet veel later moest Joep 2x reddend optreden met prachtige ‘Oscar Moens’ achtige reflexen. Op deze manier hield hij ons goed in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd kwam dan de (op dat moment) dik verdiende gelijkmaker. En wederom de uitblinkers van de tweede helft schilderden de mooiste goal van de middag. Ward werd weer weg gestuurd over rechts en op volle snelheid werd heel hard geroepen dat hij de bal bij de tweede paal moest leggen.

Na de wedstrijd gaf Ward aan de bal blind voor de goal te hebben gespeeld, maar hoe dan ook; de bal kwam perfect aan bij Jannes Klijsen die zo zijn allereerste goal in Audacia 1 maakte: 2-2.

 

Een aantal minuten later moest de moe gestreden Jannes Klijsen het speelveld verlaten. Jannes heeft afgelopen week beide trainingen niet vol kunnen maken wegens een lichte blessure en gaf vlak na zijn treffer aan dat het voor hem klaar was.

De van Audacia 3 geleende Chris van Esch mocht zodoende zijn opwachting maken voor de laatste 10 minuten. Sjosh op ’t Hoog werd een linie doorgeschoven en Chris ging op zijn vertrouwde linksback positie voetballen.

Het devies was vooral om niet teveel risico meer te nemen achterin en middels een omschakelingsmoment wellicht voor de 3-punter te gaan.

Helaas kregen onze mannen niet waar ze de hele wedstrijd hard voor gewerkt hebben in een samenstelling zoals we nog niet gespeeld hadden.

Onze Stijn gooide er in de laatste minuut nog 1x zijn go go gadget benen naar voren om in een ultieme poging een schot te blokken. Helaas struikelde de speler van Blauw Wit over Stijn zijn benen heen wat Stijn een gele kaart opleverde, maar nog veel erger; Blauw Wit een gevaarlijke vrije trap.

De vrije trap werd in eerste instantie nog heel goed gekeerd door Joep, maar helaas kwam de bal via een scrimmage bij Van Cuijck van Blauw Wit en in de laatste minuut wisten zij de winnende treffer te maken; 3-2.

Nog een laatste slotoffensief bracht ons niet meer de zo gewenste gelijkmaker waardoor de wedstrijd verloren ging.

 

Niets dan lof voor de wijze waarop er (met name de tweede helft) gespeeld is. Jan en Sjosh speelden zeer degelijk op de backposities. Koen had de spits goed onder controle waarbij Hein alle gaten achterin dicht wist te lopen.

Tim en Stijn blijven onze sterkhouders in de as van het veld waarbij Stan als stofzuiger voor deze 2 mag acteren. Maikel speelde een verdienstelijke 2e helft met goede verdedigende acties.

Voorin heeft Pim enorm hard gewerkt om de tegenstander vooral het voetballen onmogelijk te maken. Zelfs Pim zijn omschakeling was zeer goed te noemen.

In aanvallend opzicht waren Jannes en Ward een plaag voor de tegenstander. Met snelle uitvallen waren zij bij vlagen ongrijpbaar. En niet te vergeten Joep die zich goed herstelde van het tweede tegen doelpunt en ons in de 2e helft in de wedstrijd hield met een aantal goede reddingen.

Voor de mannen zeer teleurstellend dat we geen punt over gehouden hebben aan de wedstrijd, maar we kunnen hier wel een beter gevoel aan overhouden dan de wedstrijden tegen EDN en RKDSV.

 

Overigens ook een dik compliment voor Audacia 2. Het gevolg van 5 spelers missen bij 1 zorgt ook voor een afgeslankt 2e team. En dan toch een verdienstelijke 2-2 overhouden aan de wedstrijd bij FC Tilburg moet toch voor een goed gevoel zorgen.

 

Opstelling: Joep Hoffmans, Jan van Gestel, Koen Schollen, Hein de Kort, Sjosh op ’t Hoog, Stijn Heslenfeld, Stan Timmermans (Maikel Nouwens), Tim van Kerkoerle, Jannes Klijssen (Chris van Esch), Pim Vermeer, Ward Ketelaars.

Bank: Lars van Amelsfort.