Schijnbaar moet je als trainer alles een keer mee maken in het leven, maar zo’n wedstrijd als vandaag zie je niet zo heel vaak. 

Zeker niet als het ook nog eens een wedstrijd is waar je zelf een bijdrage aan hebt. 

 

De eerste helft spelen we heel goed voetbal. Schot van Erik op de lat, schietskans voor Stan en gelegenheidsspits Tim van Kerkoerle en prima veldspel. Het bracht ons op een 0-1 voorsprong door een eigen goal van EDN. Een half afgeslagen hoekschop bracht de bal bij Stijn die de bal op goal schoot. Via een verdediger werd het 0-1 in de 25e minuut. 10 minuten later bracht Harm de bal bij Alex aan de rechterkant van het veld en diagonaal schiet Alex de 0-2 tegen de touwen wat tevens de terechte ruststand was. 

 

De taak voor de tweede helft is het begin doorkomen. In de 50e minuut maakt Tim de 0-3 na een uitstekende actie over links van Harm. De laatste 25 minuten zijn alleen maar voor EDN. Ik kan allerlei excuses verzinnen maar daarmee doe je de vechtlust van EDN tekort. Eerst krijgen wij nog 2 goede kansen op de 0-4 middels een bal op de lat van Tim en Erik die een niet te missen kans voorlangs schiet. In plaats van 0-4 wordt het 1-3 in de 64e minuut. En ook toen weer wat kleine kansen voor ons en 1 hele grote voor Harm. Hij steekt het hele veld over en komt 1 op 1 met Erik naast hem. Harm besluit te schieten maar raakt de bal verkeerd en deze beland langs de verkeerde kant van de paal. Blijft 1-3. 

 

En toen ging het snel. In de 70e minuut 2-3 en in de 80e minuut zelfs 3-3 door een strafschop. Amper 3 minuten later moeten we zelfs met 10 man verder door een rode kaart voor Harm. 3 minuten voor tijd haalt EDN zelfs de 3 punten binnen door de 4-3 te maken. 

 

Van 0-3 voor naar een nederlaag van 4-3 in 25 minuten tijd. Voetbal is een ongrijpbaar iets, maar soms ook een spel dat niet te snappen is. Hoe dan ook; een extreem pijnlijke nederlaag terwijl je een uur lang heel goed voetbalt. 

 

Opstelling: Werner Kastelijn, Koen Schollen, Hein de Kort, Bram Swinkels, Youri van Vechel (Jan van Gestel), Stan Timmermans (Jannes Klijsen), Harm Ketelaars, Stijn Heslenfeld, Alex Aarts (Ward Ketelaars), Tim van Kerkoerle, Erik Jans. 

Bank; Marc Schepens.