Op een drassig veld mochten we vandaag aantreden voor de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Na de 2 driepunters in de afgelopen 2 weken was het vandaag waken voor onderschatting tegen Riel die 0 uit 2 hadden en waar vorig seizoen 2x van gewonnen werd. 

 

Zonder de geblesseerden Joris van Gerven en Youri van Vechel, maar met de in de basis terugkeerde Koen Schollen, begonnen onwennig op het gladde thuisveld. In de beginfase gebeurde toch waar we vooraf bang voor waren. Riel begon veel feller en agressiever aan de wedstrijd en onze passing en aannames lieten te wensen over waardoor we moeizaam onder de druk uitkwamen. 

Met eerst nog een bal op de paal na een schot van een Rielenaar was het Erik Jans die na 20 minuten voor de 1-0 tekende. Een diepe bal werd niet juist ingeschat door de Rielse goalie, die vervolgens de bal ‘loste’. Erik was er als de kippen bij en scoorde simpel. 

 

Waar dit cadeautje mee zou moeten helpen in het ‘goede’ gevoel gingen we toch op dezelfde voet verder en Riel maakte terecht de 1-1 met een mooie goal bij de tweede paal. Het bleef voor ons moeizaam gaan, ook omdat elke voorwaartse bal werd afgevlagd. En dan kun je er donder op zeggen dat er een moment komt dat de scheidsrechter niet fluit voor buitenspel, zoals in de 35e minuut: Erik Jans vertrok al dan niet op randje buitenspel, er werd gevlagd maar niet gefloten en Erik bediende de vrijstaande Ward die de bal in het lege doel schoof: 2-1. 

 

Alles en iedereen die een geel/rood hart heeft was het totaal niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Op het veld werd hevig geprotesteerd, de staf was het er totaal niet mee eens en de Rielse grensrechter gooide uit protest zijn vlag neer. De scheidsrechter wilde desnoods gaan spelen zonder grensrechter, maar Riel weigerde de aftrap te nemen wat een staking tot gevolg had. Waar wij hoopten op een afkoelingsperiode, was de scheidsrechter resoluut; definitief gestaakt in de 36e minuut bij een 2-1 stand. 

 

Opstelling: Werner Kastelijn, Koen Schollen, Bram Swinkels, Hein de Kort, Jan van Gestel, Tim van Kerkoerle, Stan Timmermans, Harm Ketelaars, Erik Jans, Alex Aarts, Ward Ketelaars. 

Bank: Marc Schepens, Maikel Nouwens, Stijn Heslenfeld, Gijs Doornenbal