De jongens en de dame van de JO15-3 kunnen dit jaar voor de derde keer op rij kampioen worden. A.S. zaterdag spelen zij om 11.15 uur een spannende wedstrijd tegen SVSOS uit de Biesthouthakker. Gelukkig thuis op ons eigenveld, waar iedereen ze kan komen aanmoedigen.

 

De J015-3 is een bijzonder team. De meeste spelers zitten al 4 jaar in dit team. Aanvankelijk waren ze vaak het laagste team, omdat er minder talentvolle spelers in speelden Maar hiervan is de laatste jaren geen sprake meer. Doordat de spelers elkaar al jaren kennen, is het een hecht team geworden. Waar ook de mindere spelers uit de pupillen tijd, nu onmisbaar zijn geworden. Zij zijn letterlijk en figuurlijk gegroeid in dit team samen met enkele oud spelers uit de eerste teams die graag kwamen spelen in dit vriendenteam. Samen zijn zij een mooi en waardevol team voor Audacia geworden.

 

Dit jaar is de JO15-3 nog ongeslagen in de competitie. In alle wedstrijden zijn ze duidelijk de sterkste geweest. En dit is niet van zelfsprekend. 

Door het gebrek aan vrijwilligers had dit mooie team in het begin van het seizoen nog geen trainer en coach. De spelers hebben de eerste wedstrijden zelf de opstelling verzorgd en zich zelf gecoacht. En met succes. Ook op deze manier wonnen zij hun wedstrijden.

 

Gelukkig kwam de succes trainer van het vorige seizoen, Dirk Burgers, toch nog terug als coach op de zaterdagen. De spelers waren hier al erg blij mee. Nog mooier werd het toen Wil Tekath aanbood om 1x per week een training te gaan verzorgen.

1x per week is natuurlijk, minder dan gebruikelijk bij Audacia.  Mede door het minder trainen, is het winnen van alle wedstrijden een topprestatie te noemen.

 

De wedstrijden in de poule waren niet allemaal even spannend. Er is vaak gewonnen met dubbele cijfers. Maar er waren ook spannende wedstrijden. Zoals de wedstrijd tegen OVC. Hier werd een achterstand twee keer ingehaald en uiteindelijk gewonnen met 3-5. En ook Bladella bood weerstand. Maar ook zij werden met 2-0 verslagen.

 

SVSOS is ook een team dat alle wedstrijden heeft gewonnen. Het belooft dus zeker een spannende wedstrijd te worden tussen de bovenste 2 van de competitie.

 

De wedstrijd begint om 11.15 uur.  Het zal spannend worden en er zal volop gestreden  moeten worden om het kampioenschap.  Kom Allen kijken, dit mooie team verdient het !!

 

Suzanne van Aarle

leider JO15-3